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CheeseCake de Goiabada

Monday, June 23, 2014



Usually when I’m invited to a dinner at someone’s house I like to bring something and the desserts tend to be my first choice. This recipe was invented by me in an attempt to recreate the “Romeo and Juliet” cheesecake I tasted once in Brazil.

I just loved that trip to Brazil. It’s a wonderful country with beautiful landscapes; great food and the people have this joyful spirit that it’s impossible not to fall in love.

Obviously I can’t resist showing you some photos of that amazing trip.

"
Por norma sempre que tenho um jantar gosto de levar algo e normalmente as sobremesas são a minha primeira opção. Esta receita foi inventada por mim há já uns anos numa tentativa de recriar o cheesecake “Romeo e Julieta” que comi e repeti vezes sem conta numa viagem que fiz há já uns tempos ao Brasil.

Um país extraordinário quer nas paisagens, quer na comida, quer no espírito alegre dos seus habitantes. Impossível não nos apaixonarmos.

É obvio que não resisto em vos mostrar algumas fotos dessa viagem.



Ok, ok now let’s talk about the cheesecake recipe.

 Ingredients
  • 200 gr Butter Biscuits
  • 50gr Soft Butter
  • 600 gr Cream Cheese
  • 250gr Natural Yoghurt
  • 150 gr Sugar
  • 6 Sheets of Gelatin
  • 150 gr Guave Paste (Goiabada)
  • Water

Preparation

  • Blitz the biscuits in a food processor until beginning to turn to crumbs, then add the butter and whiz again to make the mixture clump. 
  •  Press this mixture into a springform tin;  
  •  Beat together the cream cheese, the yoghurt and the sugar in a bowl until smooth.  
  •  Add 6 sheets of gelatin (previously soaked in water) to the cream cheese, 
  •  Spoon the cheesecake filling on top of the biscuit base and smooth with a spatula. Put it in the fridge for 3 hours or overnight. 
  •  When you are ready to serve the cheesecake, unmould it and spread the guave paste (goiabada) (previously soaked in a little water) over the top.




Ok, Ok! Vamos lá falar da receita do cheesecake!

Ingredientes:

  • 200gr Bolachas de Manteiga
  • 50 gr Manteiga
  • 600 gr Creme de Queijo (usei queijo Philadelphia)
  • 250 gr Iogurte Natural (2 embalagens)
  • 150 gr Açúcar
  • 6 Folhas de gelatina
  • Goiabada 150 gr
  • Água q.b

Preparação:
  • Triture a bolacha na trituradora até obter um pó. 
  •  Adicione depois a manteiga e misture bem até obter uma massa moldável.
  • Coloque a mistura numa forma desmontável, ou numa forma de silicone e pressione a massa até cobrir toda a base da forma.
  • Misture numa taça o creme de queijo, os iogurtes e o açúcar até obter uma mistura homogénea.
  • Adicione as 6 folhas de gelatina (previamente derretidas com um pouco de água) ao preparado.
  • Deite o creme obtido sobre a base de bolacha, alise com uma espátula e leve ao frigorífico cerca de 3 horas, ou deixe ficar no mesmo durante a noite.
  • Antes de servir o cheesecake, desenforme-o e cubra-o com a goiabada previamente derretida com um pouco de água.



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